Bachelor of Laws Fast-track

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Geaccrediteerd door: Law Society of Scotland

Onze tweejarige fast-track LLB is beschikbaar voor diegenen die al een Honours diploma hebben in een andere discipline. Het programma biedt een fundamentele kennis en begrip van de belangrijkste kenmerken van het rechtssysteem en de wet van Schotland.

Het hoofddoel van het programma, dat is geaccrediteerd door de Law Society of Scotland, is om u kennis en begrip te verschaffen van het rechtssysteem en de wetgeving van Schotland. U profiteert van kleine lessen, uitstekende toegang tot personeel en de mogelijkheid om hands-on ervaring op te doen via onze GCU Law Clinic terwijl u de lokale gemeenschap helpt.

Veel afgestudeerden volgen het Diploma in Professionele Juridische Praktijken (PEAT1), wat de volgende fase is voor diegenen die zich willen kwalificeren als een advocaat.

Je carriere

Eerdere afgestudeerden van de GCU LLB hebben een baan als solicitor in een breed scala van advocatenkantoren, waaronder de grootste en bekendste bedrijven in Schotland, zoals Brodies LLP, CMS Cameron McKenna LLP, Maclay Murray

Banenbestemmingen omvatten ook management- en compliance-rollen binnen de bank- en verzekeringssector, waaronder Clydesdale Bank en Morgan Stanley, onderzoeks- en handhavingsfuncties binnen regelgevende instanties, waaronder de Financial Conduct Authority, Police Scotland en Trading Standards, en andere rollen binnen uiteenlopende organisaties zoals Empire HR Ltd en Citizens Advice Scotland.

Wat ga je studeren

GCU biedt de tweejarige versnelde niet-geclassificeerde LLB (280 punten) aan afgestudeerde deelnemers.

Jaar 3

 • Inleiding tot juridische systemen en studie
 • verplichtingen
 • Vertrouwen, erfopvolging en familierecht
 • Publiekrecht
 • Schotse wetgeving: mensenrechten, de staat en verantwoording
 • Strafrecht en bewijs
 • Een optie op niveau 1 of 3

Jaar 4

 • Handelsrecht (40 credit double module)
 • Wet voor de ingebouwde en natuurlijke omgeving
 • EU-wetgeving
 • Vaardigheden voor juridisch werk
 • Jurisprudentie en sociale theorie
 • Een optie op niveau 1 of 3

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

LLB Fast-track

2: 1 Honours degree of hoger (elke discipline)

2: 2 Honours / niet-geclassificeerde graden met een gemiddelde van 65% of hoger kunnen worden overwogen.

Verwijzingen / interview kan nodig zijn.

De Engelse taal

Aanvragers van wie de eerste taal geen Engels is, zullen normaliter verplicht zijn om IELTS van overall 7.0 te houden met 6.5 in elk element of equivalent.

Extra informatie

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

 • Thuis: £ 6500
 • RUK: £ 6500
 • EU: £ 6500
 • Internationaal: nvt

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen die beschikbaar zijn voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studententeam.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Evaluatiemethoden

Onze strategie voor leren en onderwijzen is erop gericht onze studenten te voorzien van de kennis, vaardigheden en attributen om te functioneren als flexibele, onafhankelijke levenslange lerenden, terwijl ze innovatief en relevant leren en onderwijzen ontwikkelen en verankeren op basis van gedegen onderzoek en wetenschap.

We gebruiken een breed scala aan evaluatietechnieken in de mate, waarvan sommige speciaal zijn ontworpen om de vaardigheden te verbeteren die onze studenten nodig zullen hebben op de werkplek. Zo worden in een aantal modules onechte rechtszaaloefeningen toegepast, net als het opstellen van een verscheidenheid aan juridische documentatie. We filmen onze studenten ook met mock-clientinterviews.

Leer methodes

De verschillende leer- en lesmethoden die we gebruiken, zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat het programma zowel beroepsmatig relevant is als academisch uitdagend. Er wordt een breed scala aan methoden gebruikt, waaronder mooting, waarbij een speciale ruimte wordt gebruikt waar de uitvoeringen van studenten kunnen worden gefilmd en geanalyseerd.

We ontwikkelen de digitale geletterdheid van onze studenten; in de module Vaardigheden voor juridische werkgelegenheid krijgen studenten de gelegenheid om deel te nemen aan onderzoek in samenwerkingsverband dat wordt ondersteund door sociale bladwijzerapplicaties of om het gebruik van Twitter te verkennen om hun leerervaring te verbeteren. Innovatieve modules zoals schieten en mediation en juridische vaardigheden maken ook deel uit van het curriculum.

Onze studenten hebben de mogelijkheid om een ​​positieve werkervaring op te doen via onze Professional Links-module. Ze hebben ook de kans om deel te nemen aan de Mausescompetitie van de Student Law Society, die plaatsvindt in onze speciale moot-room. De finale van deze competitie vindt plaats in een echte rechtszaal in Glasgow voor een praktiserende rechter.

We bieden employability-sessies binnen modules en als maatwerksessies in samenwerking met de Student Law Society. Sessies zijn onder meer: ​​Winnen van cv's en aanvragen voor rechtenstudenten, het verkrijgen van een stage en indruk maken op het interview voor rechtenstudenten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Lees meer

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Lees Minder
Glasgow , Londen + 1 Meer Minder