Bachelor in de rechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma werd in 2007 opgericht. Sinds het begin heeft het programma cursussen publiekrecht en sharia-wetgeving aangeboden, die in het Arabisch en het Engels worden gegeven. Het programma wordt lokaal en internationaal erkend en kwalificeert zijn afgestudeerden om klaar te zijn om effectief te concurreren in de professionele markt.

Programmabericht

Voorbereiding van onderscheidende professionele wettigheid met basis morele waarden, juridische vaardigheden en kennis met betrekking tot Saoedi-Arabisch en internationaal recht en de sharia.

De voordelen van het juridische programma aan de Dar Al-Hekma Universiteit

Het Bachelor of Law-programma aan de Dar Al Hekma University is het eerste vrouwenrechtsprogramma in Saoedi-Arabië dat zowel in het Arabisch als in het Engels wordt gegeven.

Het is het eerste programma in de westelijke regio van Saoedi-Arabië dat internationaal recht doceert. Het curriculum combineert theoretische lessen en toegepaste vaardigheden die studenten in staat stellen om Saoedische wetgeving, Shari'a en internationaal recht te leren .Het programma stelt vrouwelijke studenten in staat zowel in het Arabisch als Engels op te stellen. En stelt hen in staat cursussen te kiezen die hun individuele interesses en professionele doelen aanvullen.

Rechtenstudenten onderscheiden prestaties op het hoogste regionale en internationale niveau. Het Dar Al-Hikma Law Program was het enige programma om het Koninkrijk te vertegenwoordigen in internationale juridische arbitrage games, met Dar Al-Hikma als het beste team in het Midden-Oosten achter elkaar in de afgelopen paar jaar.

Het rechtsprogramma omvat hooggekwalificeerde faculteitsleden van prestigieuze universiteiten over de hele wereld, achtergronden en onderzoeksinteresses op het gebied van het recht, waardoor studenten tijdens studie kunnen leren over diverse internationale culturen.

Door de unieke en rijke omgeving van de universiteit kan de unieke en rijke omgeving van de universiteit hun zelfvertrouwen vergroten en mondelinge en schriftelijke juridische argumenten met vertrouwen en kracht presenteren en presenteren, ondersteund door argumenten en bewijzen en uitdagingen in internationale juridische fora.

Het rechtsprogramma stelt afgestudeerden in staat om te werken in internationale advocatenkantoren en om hun hogere studies aan prestigieuze internationale universiteiten voort te zetten. .

Carrièremogelijkheden of loopbaanperspectieven

Rechten afgestudeerden van het programma kunnen werken als:

  • Advocaten voor lokale bedrijven in Saoedi-Arabië.
  • Advocaten bij internationale bedrijven, zowel binnen als buiten Saoedi-Arabië.
  • Nationale advocaten of juridische adviseurs in publieke, private of andere organisaties.
  • Een functie in de ministeries.
  • Burgerlijk kantoor.
  • Analist van de Intergouvernementele Organisatie.
  • Politieke correspondent.
  • Faculteitslid (na afstuderen aan graduate studies).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located in the heart of the metropolitan city of Jeddah, Dar Al-Hekma is one of Saudi Arabia's leading teaching and research universities for young women. Since its opening in 1999, Dar Al-Hekma is de ... Lees meer

Located in the heart of the metropolitan city of Jeddah, Dar Al-Hekma is one of Saudi Arabia's leading teaching and research universities for young women. Since its opening in 1999, Dar Al-Hekma is dedicated to endowing its pupils with the skills and knowledge they need to flourish and succeed in a rapidly changing world.?? Lees Minder