Overzicht

De cursus, uniek voor Cyprus, combineert het Engelse juridische erfgoed met de huidige Cypriotische wet. Ten behoeve van onze lokale studenten wordt het onderwijs over de twee systemen gecombineerd in sommige modules en, in die gevallen waarin de wet heel anders is, worden afzonderlijke wetmodules van Cyprus verstrekt. Zo studeren onze lokale studenten niet alleen af met een uitstekende kennis van zowel de Engelse als de Cypriotische wet, maar hebben ze ook kennis van de juridische terminologie in zowel het Engels als het Grieks, naast vloeiendheid in beide talen - essentieel in een steeds meer geglobaliseerde wereld. Het is belangrijk op te merken dat de cursus zo is ontworpen dat studenten alle instructies in de Cypriotische wet kunnen vermijden, als ze dat willen, volledig in het Engels worden onderwezen en een regulier UK LLB-curriculum volgen.

De LLB op UCLan Cyprus is de enige wetstitel op het eiland die is gevalideerd door de regulerende instantie voor advocaten en de raad voor normen van de bar van Engeland en Wales. Exclusief op Cyprus, LLB afgestudeerden van UCLan Cyprus krijgen dezelfde kwalificatierechtgraad, met identieke rechten, privileges en rechten, als afgestudeerd LLB aan een Engelse of Welsh universiteit.

Dientengevolge, zullen onze gediplomeerden de kans hebben om hun examens van de professionele wet in Londen te zitten, bijvoorbeeld, zonder terug naar de universiteit te moeten gaan om eerst een gekwalificeerde rechtenstudie te behalen. Tijdens deze uitdagende economische tijden, wereldwijd, is het belangrijk om te weten dat een Britse kwalificatiewet wordt aanvaard door (rechts) beroepsorganisaties in een aantal verschillende landen over de hele wereld, waaronder Cyprus.

Daarnaast is de LLB ook erkend als kwalificerende rechtenstudie door de Cyprus Bar Council.

Accreditatie / koppeling met professionele instanties

De LLB (Hons) cursus aan UCLan Cyprus is geaccrediteerd door de Solicitors Regulation Authority en Bar Standards Board (respectievelijk de toezichthoudende instanties voor advocaten en barristers in Engeland en Wales). Met deze belangrijke accreditatie wordt de LLB op UCLan Cyprus erkend als een kwalificerend rechtendiploma, dat een vrijstelling biedt van de academische fase van professionele juridische opleiding voor diegenen die procureurs of barristers willen worden. Daarnaast is de LLB door UCLan Cyprus ook erkend als kwalificerende rechtenstudie door de Cyprus Bar Council.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden zullen beschikken over inhoudelijke juridische kennis en belangrijke overdraagbare vaardigheden die hoog worden gewaardeerd door werkgevers. Rechten afgestudeerden zijn zeer inzetbaar in een breed scala van loopbanen: advocatuur; beheer en beheer van openbare en particuliere sector; adviesdiensten; ondersteunende juridische beroepen; wettelijke handhavings- en reguleringsdiensten; zakelijke, bank-, verzekerings- en financiële diensten; primair, secundair en tertiair onderwijs.

Opleiding te volgen in:
  • Engels
Laatst bijgewerkt op Juli 20, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
8,500 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Einddatum
Juni 2023
Aanmeldingslimiet

okt 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Juni 2023