Leiden University Master of Laws in Advanced Studies in International Dispute Settlement and Arbitration (LLM) van Leiden University is een postdoctoraal programma op hoog niveau over de theorie en praktijk van internationale geschillenbeslechting en arbitrage in internationaal recht.

Wat houdt dit masterprogramma in?

Hoe regelen staten hun internationale geschillen? Hoe worden procesvoering en arbitrage op internationaal niveau uitgevoerd? Kunnen investeringsgeschillen tussen een staat en een buitenlandse investeerder of tussen twee staten worden beslecht? Wat is de rol van het Internationaal Gerechtshof en andere internationale rechtbanken en tribunalen in de internationale samenleving?

Leer hoe u deze en andere vragen kunt beantwoorden en behandelen vanuit een internationaal rechtsperspectief.

Redenen om te kiezen voor internationale geschillenbeslechting en arbitrage?

Als student van Advanced Studies in International Dispute Settlement and Arbitration profiteert u van:

 • Uitstekende reputatie: de Leiden Law School geniet een sterke internationale reputatie voor haar hoogwaardige onderwijs en onderzoek.
 • Unieke focus: afgestudeerden zullen diepgaande kennis opdoen van geschillenbeslechting en arbitrage in de openbare internationale wereld, maar geschillenbeslechting op andere gebieden zullen ook worden opgemerkt, waardoor ze worden uitgerust met vaardigheden die hen zullen voorbereiden op hun toekomstige beroep.
 • Deskundige instructeurs: u krijgt les van deskundige medewerkers en gastsprekers die internationaal bekend staan op het gebied van geschillenbeslechting en arbitrage. Veel van onze docenten zijn niet alleen academici, maar ook arbiters, advocaten of prominente leden van internationale organisaties zoals het Permanent Hof van Arbitrage (PCA).

Is internationale geschillenbeslechting en arbitrage het juiste programma voor u?

Dit programma is geschikt voor u als u oprecht geïnteresseerd bent in het veld en:

 • u bent een gekwalificeerde advocaat die zich verder wil specialiseren in het veld of uw loopbaanperspectieven wilt verbeteren, of;
 • je bent een uitstekende student met een volledige graad in rechten die toegang biedt tot juridische praktijken, of;
 • je hebt relevante professionele ervaring in het veld.

Het programma richt zich op degenen die werkzaam zijn in of willen werken aan een carrière in de juridische praktijk, internationale organisaties, overheidsinstellingen, internationale niet-gouvernementele organisaties of in de academische wereld. Je kunt het programma een jaar lang fulltime volgen of twee jaar in deeltijd.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor internationale geschillenbeslechting en arbitrage aan Leiden University , moet u voldoen aan de volgende toelatingsvoorwaarden.

Academische vereisten
 • volledige graad in de rechten die toegang biedt tot de juridische praktijk in het land waar het werd behaald of een gelijkwaardige graad van een erkende universiteit / rechtsschool; of een diploma op een gelijkwaardig niveau in een andere discipline met een voldoende achtergrond of begrip van de wet;
 • bewijs van uitstekende academische prestaties, geïllustreerd door middel van een academisch transcript en aanbevelingsbrieven .;
Taalvereisten
 • bewezen Engelse taalvaardigheid, aangetoond door middel van een TOEFL-test (algemene score van 100 op internet gebaseerd), of IELTS-test (algemene score van 7,0), of Cambridge English Proficiency-certificaat (CPE), aangetoond door een geschikte test, soms aangevuld met een telefonisch interview.
 • naast de bovengenoemde algemene Engelse testscores, zijn minimum bandscores van IELTS 6.0 (TOEFL 20) vereist voor alle subsecties.

Deze vereiste is niet van toepassing als u:

 • voltooide je opleiding in Canada (behalve Quebec), VS, VK, Ierland, Nieuw-Zeeland of Australië, of
 • een internationaal baccalaureaat.
Presessionele cursus Engels

Aanvragers kunnen toegang krijgen tot een pre-zittingencursus Engels van een maand voorafgaand aan de toelating als zij de volgende Engelse taaltestscore hebben - dit altijd naar goeddunken van het toelatingscommissie van het programma:

 • Een algemene Engelse score van IELTS 6.5 (TOEFL 90) - zonder bandscores lager dan IELTS 5.5 (TOEFL 17)
 • Een voldoende algemene Engelse score, maar een of meer bandscore van IELTS 5.5 (TOEFL 17)
Programma-specifieke vereisten
 • Het voldoen aan de toelatingsvoorwaarden betekent niet noodzakelijkerwijs een toelatingsaanbieding. Studenten worden geselecteerd op basis van algehele verdienste.
 • Als een niet-EU / EER-student kun je alleen kiezen voor de full-time face-to-face (of blended learning-optie die beschikbaar is voor studenten Lucht- en Ruimterecht), maar niet voor de part-time face-to-face-optie.
Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 12 andere vakken van Leiden University »

Laatst bijgewerkt op Augustus 27, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
17,500 EUR
Full time. Deeltijd: € 8.750.
Op locaties
Op datum
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Begindatum
sep 2020
Aanmeldingslimiet
apr 1, 2020
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum

sep 2020

Location
Aanmeldingslimiet
apr 1, 2020
Einddatum